Stay with you darl!

Monday, November 28, 2016

4thn yg lalu dan kini.sama saja!

Dulu ye la..PJJ..alah mual loya letih sorang2..sekarang dh depan mata pun sama je..hadap la sorang2..bukan ada orang kesah pun.
Makan ke tak makan ke bukan orang nak kesah.
Yang tahu diri sendiri boleh spend tengok movie sampai 3 4pagi.boleh tido sepanjang hari.

Yang tak boleh masuk dapur ni la kena hadap.ber uwek2..bermuntah2 la..memang tak ada orang kesah..rumah kalau aku tak sentuh..sejuta tahun la camtu..

Stress..ini agaknya Allah xmahu kurniakan rezeki ni..kerana aku sendiri tak kuat hadapi dugaan.

Ya Allah tabahkan aku hadapi semua dugaan ini..especially bagi la aku kesabaran bila bersama anak ku...jauhkan dia dari jadi mangsa keadaan...lindungi anak2 ku dari sifat kejam..dan dipenuhi kasih sayang..amiiin

Sunday, October 30, 2016

Reason

I was the one to be blamed.
Yeah.always myself.

Aku yang penuh dosa.
Aku yang bodoh.
Aku yang bangang.
Aku yang bebal.
Aku yang gemok.
Aku yang muka buruk.
Aku yang leher berlapis macam katak.
Aku yang tak boleh mengandung.

Terima kasih.
Terima kasih banyak.

Sunday, April 26, 2015

Bebalnya dia tu..

Manusia yang menunding jari pada kt menyalahkan kt tp dia tak sedar sebenarnya dia la puncanya pekara yg dituduh tu.tp kebodohan menyelelubungi diri tu..so mmg bebal.siapa yg tumbuk sampai berdarah smpai pecah bibir?siapa?siapa?siapa yang asal marah je baling barang?kesilapan sendiri mmg xsedar..manusia yg bajet bagus mmg xnmpk buruk sendiri..bebal.

Dia mmg s**l.tu je nk ckp.

Sunday, January 4, 2015

Perbualan ini

Salam..
Salam sejahtera..

Ada satu perbualan yang buat ai rasa macam "eh dia bodoh ke buat2 bodoh?"..

Si P: eh bau kencing kucing la towel si B ni.. (dalam hati tahu..mesti hantu ni tak percaya..) cuba cium towel ni sambil bagi ke mukanya..
Si L: (tepis sambil marah) apa bagi kat dia..bila masa plak kucing masuk bilik kencingkan towel?

Means si L nak kata bukan kucing yang kencingkan towel si B tu tapi B yang kencing..

Xkan la ai xtahu bezakan kencing kucing dan manusia..dah kasi bau tak mahu plak..aduhai L yang bodoh sombong nih..lagi satu mana ai tahu kucing tu kencing bila..tapi bau towel tu memang kencing kucing.kalau tahu ai dah buat statement.fakta.stupid ke idiot orang nih!
Bikin ai rasa macam jangan la ada yang ***** macam dia tu...

Sekian.

Wednesday, December 24, 2014

Kawan

Salam. .
Salam sejahtera. .

Ada seorang kawan..
Dulunya seorang..datang kawan.
Hilang bosan.
Tapi kini..kawan hanya kenangan.
Tutup buku December 2014.

Hanya kawan.

Friday, December 12, 2014

Aku boleh!

Salam..
Salam sejahtera..

Aku boleh buat!
Aku teruk sebab aku tak buat!
Aku manusia paling hina bagiMu Yang Maha Pencipta..
Berikan kekuatan pada diri ini untuk melangkah ke arah kebaikan..
Ya Allah...lemahnya aku rasa......
Ya Allah. ..
Ya Allah. ..
Ya Allah. ..